Ja det kan väl säga att jag fick efter nosework tävlingen dag 2. Det gick mycke bättre och jag vet inte om det berodde på att husse var hemma eller om det var att vi fått lite erfarenhet både hund och föraren.
Men vi hittade alla doftgömmorna på de 4 söken och vi fick vårat 1:a diplom.Nu behövs det bara 2 till så är vi uppflyttad till nästa klass. Har anmält till 3 prov till och då har jag anmält både ila och yvve. Tyvärr så är det så att man bara kan starta 1 hund per tävling och det är många gånger som man inte kommer med pga bortlottning. Men vi ska nog lösa det om vi bara får komma med.

Men idag så löste vi INTE dagens tävling…. Yvve och jag var anmälda till WT i Borås. Vi kom till start men efter två stationen med 0 poäng på varje så bröt jag. På vår första station tror jag inte att han såg nedslagsplatsen och gick över i ett väldigt stort sök. På station 2 skulle han över en liten bäck men valde att följa vattnet istället och blev även väldigt vid i söket. Då tyckte jag det fick räcka med spring så jag bröt och vi åkte hem.
Nåja så blir det iblanda, har ingen bra förklaring var det blev som det blev. Han var väldigt laddad och hade svårt att gå ner i varv… om det var det som gjorde det vet jag inte…
Som sagt påt igen bara träna mera och anmäla igen…..
Kram på er