Idag blåser det friska vindar så det tjuter i skorstenen men våren är på gång. Vitsippor, krokusar, scilla och påskliljor börja komma fram. Fåglarna har börjat inspektera de nya holkarna och hundarna fäller sin vinterpäls.Allt roligt på en gång…..
Ankbarnen är stora nu och det verkar som vi fått 5 st honor. Så kul om det stämmer för då kan vi behålla alla. De har varit ute i dammen och det var väldigt poppis, vi fick jobba ett bra tag innan vi fick upp dem på land igen. Är lite fånig men jag vill gärna ha inne djuren under natten det är så tråkigt att mista någon till skogens rovdjur.
Vi har fått 2 kullar med rex ungar, Raffa har bara 2 st och de är tjocka som små bakade potatisar. Fia har 6 stycken och de ser ut som mer normala kanin ungar. Har inte varit och kollat så noga då honorna är båda 1:a gångs föderskor och väldigt rädd om sina små. Onödigt att störa allt för mycket. Nu väntar vi bara på att Blå ska få sin kull också så är det fullt med små skuttisar på bruket.
Idag blir det sista träningen innan tävlingen till helgen. Är spänd och förväntningsfull på hur det ska gå. Men tar jag det bara lugnt och litar på yvve så löser vi det säkert på ett bra sätt.
Kram på er/Berit