Idag har jag och Myra debuterat i rallylydnadens högsta klass, mästarklass och det gick över förväntan faktiskt. Vi var upp till Färgelanda bk och tävlade. Jag ska väl vara ärlig och säga att vi har inte träna så många gånger som vi kanske borde men det kändes inte som att det skulle vara så svårt.

Konskicket kan vi ju redan sedan lydnadsklasserna och ligg under gång lika så. Det som var nytt var väl att hon skulle backa rätt ut ifrån mig. Det har vi tränat på så det kunde hon riktigt bra. Hur gick det då? Jo vi fick ihop 71 p och klarade oss precis över kvalifiserings gränsen som är 70p. Och konskicket ” som vi kunde ” där satte sig den lilla damen så det blev 10 minus poäng på det. Hon har aldrig satt sig vid konen förr men idag så gjorde hon det…… Sedan var det lite andra missar också men jag är nöjd med den starten idag för oss båda. Det känns som att det bara kan bli bättre nu och jag ser fram emot nästa års mästarklass. Det är nya regler from 1 januari 2017 så då kan man blir rallylydnads champion….. Det siktar vi på…

Men det som gjorde mig mest stolt idag var Ila. Hon sopade banan i avancerd klass. Hon tog hela 90 poäng och en 1:a placering… Hon var så bra och var med mig hela tiden, det känns som att vi hittat det rätta sättet att få henne att funka bra på tävlingsplan. Så himla kul nu behöver hon bara en godkänd start till så är hon också i mästerklass. Just idag känns det inte som någon större svårighet.

Lilla Yvve har han inte tävlat något då?? Nä det har han inte, han har bara fått vara med och tittat, lite tråkigt tyckte han men ack så nyttigt. Han har lite förväntan på att det alltid ska hända något så det var jättenyttigt för honom.

Tror nog vi kommer få en lugn och rofylld kväll med tre små fisande hundar i soffan. Vi har naturligtvis firat med lite pizza idag med….

Kram på er/Berit